2013年1月18日金曜日

Kale Chips (ケール チップス)


I found a new kind of Kale called "Lacinato Kale" at the market today. I am sure it's always been there and I just didn't realize that it was Kale. Along with the usual Red Kale, I used Lacinato Kale to make Kale Chips.
Kale chips has been getting a buzz as a healthy, low calorie snack again last few years.
They are loaded with vitamin A,and tasty while kids doesn't know they are vegetable.

To this day, they think they are eating "Roasted Korean Seaweed". I'm on my way to a mommy friend of mine who's been sick for the last few days. She will be stoked to see me bringing these chips she's totally in love with lately.

スパーマーケットで"ラシナト"という今まで見たこともない種類のケールを発見! 多分前からあったけど、自分が気づいてなかっただけだと思うけど...。いつものレッドケールと一緒にこのラシナトケールを使って、ケールチップスを作り ました。

ここ2~3年、再び人気の出てきたケールチップス。ビタミンAが豊富である上、美味しい! 息子達は、野菜であることでさえ気づかずにパクパク美味しそうに食べてくれます。

今でも韓国海苔だと思って食べています。 今から、このケールチップスを、風邪でここ2~3日寝込んでいるママ友の所に、ドロップオフしに行ってきます。 最近、彼女はこのケールチップスに凝っているとの事。きっと、大喜びしてくれるはず。
 
**@#%*KaleLacinato Kale (on the left) & Red Kale (on the right)

%@#*%Kalechips

#@*%**Kalechips
 It's so easy to make.  Wash a bunch of Kale, dry them, remove the hard stems, tear them, and toss them in a large bowl with a table spoon of olive oil, sea salt to taste.  Then place them in a single layer on the cookie sheet with a parchment paper and bake them in 350 degree oven for 15 minutes.  You may want to check them in the oven frequently as they could be over baked with burnt taste.

ケールチップスの作り方は、とっても簡単!
まずは、ケール一束を洗って、乾かして、固い茎を取り除き、手でちぎります。
そして、大き目のボールにオリーブオイル大さじ1杯とシーソルト少々を加え、よく混ぜ合わせます。
クッキーシートにパーチメントペーパーを敷き、一層に並べて、177℃のオーブンで15分間焼きます。 ちょくちょくやけ具合をチェックしましょう。 焼き過ぎると、焦げた苦い味がついてしまいます。

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